Cart:

0
Du har inga produkter i din varukorg

0

Vad är TRX?     Vad är Bulgarian Bag?     Vad är Kettlebells?     Vad är träningsbollar?     Vad är CrossFit?     

Vad är en viktväst?     Vad är gymringar?  

 

Bli inspirerad av våra tips och nyheter

GILLA OSS PÅ FACEBOOK OCH TA DEL AV VÅRA ERBJUDANDEN 

 

 

 

 

 

Battleropes

2017-08-10

Battle Ropes
Rep kan användas för så mycket mer än att bara klättra uppför eller för dragkamp med kompisarna. Battle rope är ett grymt träningsredskap som börjar dyka upp mer och mer på gymmen och är definitivt här för att stanna. Varför är detta då ett så bra träningsredskap?

Det är inte många muskler som inte aktiveras när du tränar med Battle Rope. Ben, rumpa, mage, armar och axlar får sitt när du svingar repen i olika övningar. Det är dessutom kul träning där kroppskontrollen utmanas. Och det är ju när träningen är rolig som den blir av!

Du hittar våra Battle Ropes här!

Konditionsträning med Battle Ropes

Här har du ett perfekt redskap för att snabbt sätta fart på pulsen. De flesta övningar med Battle Rope kräver att du engagerar nästan hela kroppens muskler. Detta gör att det kommer behövas massa syre och konditionen utmanas rejält. En studie där flera gymövningar jämfördes visade att Battle Ropes var den mest effektiva träningen för 30 sekunders intervaller när det kommer till puls och syreupptagning. Träning med Battle Ropes slog både burpees och armhävningar samt träning med vikter.

Maxa fettförbränningen

Som med alla övningar där nästan hela kroppens muskler involveras är även Battle Ropes effektivt för fettförbränningen. Ju intensivare du tränar desto mer kommer du förbränna både under och efter passet!


Träningstips

Utbudet av övningar är stort och genom att lägga till exempelvis hopp eller utfall är variationsmöjligheterna enorma. Nedan kommer tips på tre av de vanligaste övningar med Battle Rope.

1. Double wave

Kanske den mest klassiska övningen för Battle Ropes. Ställ dig axelbrett med lätt böjda knän och något framåtlutad. Ta tag i repet, en ända i var hand. Skapa "vågor" genom att veva repet upp och ner med hjälp av armarna. Håll en jämn hastighet och spänn magen för en stabil position. Här får du snabbt upp pulsen!

2. Alternating one-arm waves

Startpositionen är densamma som för Double waves. Skillnaden är att du kommer jobba med ena armen ner och den andra upp. Håll kvar startpositionen med böjda knän och spänn magen. Skapa små alternerade "vågor" med repen med hjälp av armarna. Fokus är att armarna och framför allt biceps ska utföra övningen. Vänta dig en hel del mjölksyra!

3. Slam

Även kallad ”ruska mattorna”. Tanken är att du ska få till en snärt med repet och sedan en rejäl smäll ner i golvet. Ungefär som att ruska mattorna. Ställ dig i startpositionen med lätt böjda ben. Lyft upp repen till huvudhöjd genom att sträcka ut hela kroppen, få till snärten och smäll ner i golvet. Här får verkligen hela kroppen jobba. Det kommer snabbt bli tungt och flåsigt!

Träningstips

Kör ovanstående tre övningar i intervallform. Starta med övning 1 och kör 30 sekunder intensivt. Vila helt 30 sekunder och gå sedan vidare till övning 2 där du kör på i 30 sekunder. Vila igen och upprepa på samma sätt med tredje övningen. Vila 1 minut efter tredje övningen och gör ytterligare fyra set. Intervallträning är oslagbart för konditionen och med vila mellan övningarna kan du köra desto intensivare. Detta lilla träningspass kommer kännas både pulsmässigt och trötta ut musklerna. Perfekt efter ditt styrkepass eller som ett expresspass om du har ont om tid.

Träna på semestern

Köp hem ett Battle Rope och träna hemma eller på semestern. Fäst repet runt ett träd eller liknande så kan du få ett härligt utomhuspass. Förutom de klassiska övningarna på Battle Rope funkar repet utmärkt till att exempel squata med eller slänga upp på axlarna och springa med. Bara din fantasi sätter gränserna. Lycka till med träningen!

 

 

 

 

 

Träningsguide kettlebell

2017-07-10

 

Träningsguide kettlebell

Kettlebells är ett effektivt redskap för att träna hela kroppen. Men alla övningar lämpar sig inte för nybörjare. I och med att många idag har en stillasittande livsstil är kroppens stabiliserande muskler ofta svagare än de stora. Därför är det viktigt att börja i rätt ände, med övningar som förbättrar stabiliteten och uthålligheten, innan man övergår till de mer tyngre övningarna med fokus på att bygga muskler. Nedan listar vi fem effektiva övningar tillämpade för kettlebells. Kettlebells i olika varianter och storlekar hittar du HÄR

 

1. Turkisk get-up

Muskler: Trapezius, övre benmuskler, magmuskler

 

Instruktion: Lägg dig i fosterställning mot kettlebellen som är placerad på golvet. Rulla över på rygg och för kettlebellen ovanför huvudet utan att flytta blicken från den. Böj benet på samma sida som kettlebellen och placera motsatt arm i 45 graders vinkel från kroppen. Krama handtagen när du följer med armen upp, först till armbågen, därefter till handen i sittande läge. Behåll benet böjt och använd kraften från hälen för att pressa upp höfterna i luften. Det ska vara en rak linje mellan kettlebell-handen och motsatt hand i marken. Res dig sedan upp genom att flytta det utsträckta benet under dig. Ta därefter handen från golvet, räta på dig och flytta blicken framåt. Tryck från hälen för att ställa dig upp, gör sedan övningen omvänt.

 

Klippet nedan visar videoinstruktioner till "turkish get-up".

 

2. Enbens marklyft

Muskler: baksida lår (hamstringsmuskeln), rumpa (gluteus maximus) & nedre rygg.

 

Instruktion: Detta enbens-marklyft lär dig att böja vid höften och samtidigt behålla en stabil core och axelparti. Det vill säga, du tränar din kropp att behålla stabiliteten även under rörelse. Håll ett fast grepp kring kettlebellen och ha en rak linje mellan rygg och axlar under hela övningen. Påbörja rörelsen genom att föra ena benet bakåt. Lägg vikten på hälen på det stående benet, knät ska vara mjukt. Överrotera inte benet utåt eller åt något håll. Rörelserna ska vara kontrollerade. Gå så långt du kan utan att din teknik påverkas. Böj aldrig nedre ryggen så du svankar! Många gör detta för att kettlebellen ska snudda golvet, vilket ej är att rekommendera.

 

Se videon nedan för genomgång av marklyft med ett ben. 

 

3. Kettlebell swing

Muskler: rumpa (gluteus), baksida & framsida lår (hamstring & quadriceps), samt hela kroppen (rygg, mage, axlar).

 

Instruktion: Med denna övning tränar du hela kroppen och aktiverar i princip alla muskler. Swing är en karaktäristisk kettlebell-övning och en effektiv pulshöjare som får ditt hjärta att jobba hårt samtidigt som du bygger uthållighet och styrka. Det är framförallt höften som ska fungera som ett gångjärn. Det vill säga ryggen ska inte böjas, utan vara rak under hela övningen. Stå rakt och spänn samtidigt mage och rumpa. Tyngpunkten ska vara på hälarna, inte tårna. Smalbenen ska följa fötternas vinkel. Börja med att placera kettlebellen framför dig. Svinga kettlebellen bakåt mellan dina ben tills dess att underarmarna kommer i kontakt med insida lår. Använd höfterna för att skjuta framåt så att kettlebellen kommer i brösthöjd. Försök inte att lyfta den med trapezius eller rygg. Kom ihåg att andas ut påväg ner och in när du är påväg upp.

 

Se videon nedan för instruktioner till den klassiska kettlebell swing.

 

4. Kettlebell knäböj (med press)

Muskler: rumpa (gluteus maximus), framsida lår (quadriceps), baksida lår (hamstringsmuskeln), axlar & övre ryggparti

 

Instruktion: När du bemästrar knäböj utan vikter kan du prova denna övning som involverar såväl en kettlebell som axelpress. Knäböj är en naturlig övning för de flesta. Den aktiverar flera olika muskler i kroppen likt när vi reser oss upp från en stol. Kettlebell knäböj kan göras med en eller två händer. Börja med att stå axelbrett med fötterna och hålla ett fast grepp om kettlebellen. Tyngpunkten ska ligga på hälarna och baksidan av kroppen. Säkerställ att dina smalben ligger i linje med fötterna. Böj höfterna som om du hade haft skidpjäxor på dig och andas in. Tryck från hälarna när du är påväg upp samtidigt som du andas ut. När du är i högsta position spänner du rumpmusklerna och utför en axelpress. Kom ihåg att kontrahera skulderbladen.

 

Se klippet nedan för videoinstruktion till knäböj med kettlebell (& press)

 

5. Kettlebell clean & press

Muskler: rumpa (gluteus), baksida och framsida lår (hamstring & quadtriceps), även: rygg, mage armar.

Instruktion:

Detta är en bra övning att fortsätta med när du bemästrar kettlebell swing. Greppa kettlebellen med rak arm och ställ dig upp med hjälp av höften som skjuts fram. Samtidigt som du lyfter den från golvet böjer du armen så att den formas som ett “V”. Försök inte svinga kettlebellen ovanför handen så den landar i rätt position, utan för armen under kulan istället. Kettlebellen kan sedan vila i v:et. Handleden ska vara rak och rumpan spänd. Från den här positionen kan du välja att göra knäböj, axelpress eller utfall. Kom ihåg tyngdpunkten är på baksidan av kroppen och att ryggen ska vara rak. Clean är en väldigt teknisk övning och många råkar ut för såväl blåmärken som skrapsår.

 

Håll kettlebellen nära kroppen för att minska risken för skador och öva upp din teknik. Öva på din clean tills du behärskar den innan du adderar axelpress. För att utföra enhands-axelpress aktiverar du latissimus dorsi och skjuter upp handen ovanför huvudet med rak handled. För sedan tillbaka kettlebellen kontrollerat till v-positionen och därefter ända ner till golvet.

 

Instruktionsvideo för kettlebell clean. 

 

Läs mer om våra Kettlebells, se http://getactive.se/styrketraning/kettlebells

 

 

 

 

 

 

Återförsäljare

2017-06-10

 

 

Vill du tjäna pengar till ditt företag utan att ta stora risker med lager och inköp? Bli återförsäljare! Tveka inte att kontakta oss för mer information.

Vi erbjuder återförsäljning av Get Active:s egna funktionella redskap, framtagna för att hålla bästa kvalité till bästa pris. Vi har även möjlighet att erbjuda återförsäljning av övriga redskap på vår hemsida som är tillverkade av andra företag så som Master Fitness m.fl.

 
 
Bli återförsäljare för våra utvalda produkter idag och du får t.ex:
 • Leverans inom 2 - 5 dagar
 • Möjlighet att själv avgöra hur mycket ni önskar köpa in
 • Med våra redan pressade priser samt med din återförsäljarrabatt ger det dig möjlighet att erbjuda dina kunder bra träningsredskap till riktigt konkurrenskraftiga priser
 • Möjlighet att sälja träningsredskap utan att ta själv ta en risk med med att ligga på stora lager och inköp
 • Personlig service via telefon och mail för frågor om redskapen eller om träning med dom

 

 

 

 

Nytt redskap i butiken - Premium Speed Rope

 

2016-07-06

Detta premium hopprep innehåller den bästa och senaste tekniken inom kullager och materialval. Detta speed rope framtaget för elit- samt tävlings nivå, men kan med fördel användas av alla för att ge bästa förutsättningar för att lyckas med din hoppreps-träning.

 

- Handtagen som är 15 cm långa är gjorda av Polymer som gör dom okrossbara samt extremt hållbara efter lång användning.

 

- Dual Core kullager som gynnar för en snabb rotationshastighet, samt nya metall svängaxlar (roterar i alla led) som också bidrar till rotationen samt även till minskat slitage och därav bättre hållbarhet.

 

- Trasselfri och perfekt balanserad kabel med en längd på 3 meter.

 

- Nickelpläterade mässings stopp för att enkelt och säkert kunna justera kabelns längd.

 

- Löstagbara gummi stopp i ändarna av kabeln för att skydda utövaren.

 

- Total vikt på 180 gram.

 

- Levereras i en praktisk och snygg metall box.

 

 

 

 

Hyra TRX

 

2016-07-06

Nu kan du återigen hyra TRX av oss. Perfekt om du vill kunna fortsätta din träning på ett bra sätt även när du inte har tillgång till dina vanliga rutiner och utrustning är detta ett perfekt alternativ för dig. Ta med på tex semesterresan, konferensen, till båten eller sommarstugan. Vi erbjuder ett hyresalternativ om du vill träna på ett proffsigt träningsredskap till rätt pris utan att behöva ta kostnaden att köpa. 

Banden vi hyr ut är TRX Force Kit; Tactical.

För mer information »

 

 

 

 

Skapa en rutin

 

2016-02-21

Det viktigaste med träning är att den ska vara regelbunden. Det måste ingå i din vardag, vara en rutin. Ett bra sätt för att få till detta är att på ett enkelt sätt kunna flytta träningen från gymmet till ditt hem. Träna gärna ute och komplettera med några enkla redskap som du kan använda både inne och ute.
Här är kan du se de redskap som är populärast ju nu »

 

 

 

 

 

Gummibandsövningar

 

2016-01-11

Gummiband är ett väldigt underskattat redskap för hemmaträning. Med detta enkla redskap kan du köra igenom hela kroppen med massa bra övningar. Och ja, det går faktiskt att köra ganska tungt också...

Här kommer några exempel på bra övningar för hela kroppen.

 

Resistance Band Squat

Glute Bridge

Resistance Band Lateral Band Walk

Resistance Band Bent Over Row

Resistance Band Lying Pullover

Resistance Band Push-Up

Resistance Band Standing Chest Press

Resistance Band Lateral Raise

Resistance Band Standing Bicep Curl

Resistance Band Kneeling Crunch

Resistance Band Reverse Crunch

 

Nyfiken? Se vilka utvalda gummiband vi har »

 

 

 

 

Bulgarian Bag - testad

 

2016-01-10

 Vill du testa detta grymma redskap? Var god, jämför våra priser mot övriga återförsäljare!

 

 

 

Kom igång...nu

 

2015-12-26

 

Efter jul ledighet kan det vara svårt att komma igång med träningen igen. Här följer därför några tips på hur du kan få fart på din träningsmotivation.

 1. Sätt inte för höga krav på dig själv och din träning. Många som vill komma igång efter ledighet sätter orimliga mål om att man ska träna upp mot flera gånger per dag. Sätt istället rimliga krav på att du exempelvis ska träna 2 gånger i veckan så kan du hålla en kontinuitet i träningen. Blir det fler pass är än ditt mål är detta bara något positivt.
 2. Träna det som du tycker är roligt. Tycker du exempelvis att det är roligt med dans och inte alls roligt att löpa, kör på dans. Den bästa träningen är den som blir av.
 3. Träna med en kompis. Om man är två är det inte lika lätt att hoppa över att träna i sista sekund. Ett tips är att bestämma fasta dagar och tider så ni kan planera utefter detta.
 4. Ha dina träningsredskap i ett särskilt rum. Om du har dina redskap samlade i ett och samma rum eller i garaget så blir det lättare att fokusera på ditt träningspass. Du går då till ditt "gym" och kör din träning utan att tappa fokus. 
 5. Hitta de tider som passar din träning bäst. Kanske vill du ha träningen gjord när du kommer hem från jobbet och därför passar det dig bäst att träna på morgonen eller lunchen.
 6. Se till att äta ordentligt med regelbundenhet och goda livsmedel under dagen så vi har energi i kroppen när vi tränar. Var även noga med att dricka ordentligt med vatten så minskar du risken för vätskebrist.
 7. Ta hand om dig själv. Även om man känner sig trött och inte har någon motivation till träning brukar man alltid känna sig pigg efter ett träningspass. Det viktigaste du har är din hälsa så ta hand om den.
 8. Sätt upp smarta och konkreta mål. Ett exempel på vad du kan mäta relaterat till ”öka min uthållighet” kan vara ”springa 10km under 55 min eller att klara 50 armhävningar relaterat till "bli starkare". Givet att du i dagsläget exempelvis springer 10 km på 60 min och kanske klarar 30 armhävningar. 

 

Sätt fart nu. Få det bara gjort...

 

 

 

 

Inspireras

 

2015-12-06

 

På Get Active Nkpg arbetar vi för att inspirera till ett aktivt liv genom att presentera enkla och effektiva träningsprodukter som skapar möjligheter för alla att få in träning i vardagspusslet. Vi säljer bara utvalda redskap som vi själva tror på.

 

 

 

 

Ny uppdaterad hemsida

 

2015-11-14

 

 

Nu har vi lanserat våran helt nya hemsida! Ny design, nya och uppdaterade produkter, nya betalningslösningar. Det mesta är uppdaterat!

Välkommen!

 

 

 

 

Lina Björkskog

 

 

 

 

2015-07-13

träning

Utdrag från träningsbloggerskan Lina Björkskogs blogg där Get Active är omnämnt:

 

Som jag sagt så många gånger förr så går det hur bra som helst att träna och hålla sig i form utan gym också. Hemmaträning med den egna kroppsvikten är riktigt effektiv träning om man bara gör det på rätt sätt.

Visst måste jag hålla med om att det blir lite kompromisser när man tränar enbart med den egna kroppsvikten – speciellt maxstyrkan är svår att träna utan redskap – men om man kompletterar med några redskap hemma så kan man träna hemma utan att kompromissa också!

Kan du gissa vad som är det vanligaste träningsredskapet att ha hemma?

Jo, det är lätta hantlar. Jag har haft hundratals PT-onlinekunder under åren, och det jag märkt är att väldigt många har allt för lätta hantlar. Att köpa ett par lätta hantlar på 1-3 kg är billigt, och känns kanske lagom om man inte tränat mycket tidigare, men många skulle få ut så mycket mera av ett par lite tyngre hantlar istället. Vill man ha en lätt vikt att träna med, så kan man istället fylla ett par vattenflaskor.

Pilatesboll är också ett vanligt redskap att ha hemma, kanske också eftersom det är så lätt och billigt att skaffa. Pilatesbollen är bra och roligt komplement till träningen, men det finns andra som är ännu bättre enligt mig.

 

De bästa träningsredskapen för hemmaträning

Men vilka träningsredskap ska man satsa på då, om det inte är lätta hantlar eller pilatesboll?

Det allra bästa vore ju förstås att köpa hem en skivstång, ett hantelset, ringar, boxar, step-brädor och hela faderullan – men är man inte gjord av pengar blir det lite knepigt. Därför måste man tänka smart med träningsredskapen. Vad är ett måste, och vad klarar man sig utan?

Här listar jag de tre bästa träningsredskapen enligt mig, som inte kostar mycket, men som gör din hemmaträning riktigt effektiv – utan kompromisser! Jag listar redskapen från bästa neråt!

 

Läs mer på: http://www.linabjorkskog.com/traning/3-prisvarda-traningsredskap-till-hemmatraningen

 

 

 

 

Styrketräning under semestern

 

 

 


2015-07-06

 

Ska du iväg på semestern och inte har tillgång till din vanliga träningsutrustning eller gym? Var inte orolig. Det behövs inte så mycket för att underhålla din träningsstatus och på så sätt inte tappa muskelmassa. Runt 2-3 hårda set för en muskelgrupp per vecka räcker gott och väl.

Du behöver heller inte ha tillgång till någon specifik träningsutrustning under semestern. Du klarar dig långt med kroppsviktsbaserad träning under några veckor (men sedan är det svårt att få optimal progression för din träning). Även om du kan göra många repetitioner så kan du ändå få en bra träningseffekt.

 

Exempel på bra kroppsviktsbaserade övningar

Pressövningar (för triceps, axlar och/eller bröst):

 • Armhävningar (strikta, djupa)
 • Handstående armhävningar mot en vägg

 

 

Dragövningar (för rygg och biceps):

 • Chins (i stång, trädgren, eller romerska ringar)
 • Omvänd rodd (där du hänger under ett bord eller liknande)

 

 

Benövningar:

 • Knäböj med bara kroppsvikt
 • Utfallsgång (gå 30-50 meter per set)
 • Enbensknäböj / pistols
 • Step-ups på högt objekt

 

 

Magövningar:

 • Crunches
 • Plankan
 • Hängande benlyft

 

 

Det finns självklart mer saker du kan göra. Men man behöver inte heller krångla till all träning under semestern. All aktivitet där du rör på kroppen är bra, every motion counts. Förutom övningarna ovan så är här lite andra saker du kan göra:

 

 • Spring backintervaller
 • Gå björngång (eller som något annat djur) på alla fyra
 • Simma
 • Brottas
 • Lek tafatt med barn eller vänner
 • Stöt stenar så långt du kan
 • Gräv ett hål djupt nog att stå i
 • Klättra upp i ett träd
 • Hugg ved
 • Flytta på något tungt
 • Ut med en båt och ro

 

Ett annat kanske mer effektivt sätt att fixa din semesterträning är att ta med dig ett eller ett par enkla träningsredskap. Bra exempel på träningsredskap som är enkla, smidiga och väldigt effektiva är:

 

 

Så passa på och ta det lite lugnt under semestern, dra ner på dina träningspass med gott samvete. Men inte för länge. När semestern är klar...KÖR!

 

 

 

 

Snake Rope

 

 

 


2015-06-26

Functional training har testat vårat Snake Rope/Battle Rope. Se deras utvärdering och film här:

http://www.functionalfitness.se/2015/06/battleropesnakerope-recension.html

 

 


 

 

 

 

Träna enkelt i sommar

 

 

 

 


2015-06-01

 

Nu när det börjar bli sommar kan det ibland vara svårt att ta sig till gymmet eftersom man kanske är ute med båten, är på landet eller på annan semester resa. Då kan det vara bra att enkelt och smidigt kunna träna utan redskap (eller med enkla). Det här är ett enkelt program med grundläggande övningar som de flesta kan göra. Men trots dess enkelhet så är det jobbigt och det ger bra resultat. Perfekt för att upprätthålla eller utveckla din styrka under en period (beroende på din träningsvana).

 

Kör minst 3 ggr/vecka.

Utför så många repetitioner du kan i varje set.

Vila 60-120 sekunder mellan varje set och övning.

 

träna hemma

 

När du kan utföra mer än 20 repetitioner av någon övning eller mer än 60 sek på plankan, öka då gärna svårigheten på övningen.

 

Kör hårt!

 

 

 

 

Varför det inte är bra att sitta för länge

 

 

 

 


2015-05-18

 

Så snälla, rör på dig... Åtminstone lite varje dag. Du kommer att må bättre, känna dig starkare, tänka bättre och prestera mer.

Every Motion Counts!

 

 

 

 

Sponsor

 

 

 


2015-05-07

 

Get Active är nu sponsor till Sveriges landslag i SUP som just nu är och kör VM i Mexico.

 

 

 

 

NYHETER!

 

 

 

 


2015-04-24

Nu har vi på Get Active tagit fram två nya produkter; Fitness Band och Snake Rope/Battle Rope. Två mycket bra och kompletta redskap!

 

 

 

 

Små steg åt rätt håll

 

 

 

 

2015-04-24


Försöker du komma igång med din träning? Börja med små steg åt rätt håll. Det viktiga i början är att komma igång. Så fundera inte så mycket hur eller vad du gör, utan att du gör! Så börja lugnt och få till lite rörelse och träning regelbundet. Det viktiga är att skapa en vana. Sedan kan kommer det att rulla på och du kan utveckla din träning!

 

 

 

 

 

Sov lite längre

 

 

 


2014-03-30


För att få maximal återhämtning och resultat av din träning så behöver du tillräckligt med sömn. Det stärker även immunförsvaret och skyddar mot demens och fetma. Mellan 6-8 timmar per natt är lagom.

 

 

 

 

Njut av solen och träna ute

 

 

 


2015-03-29

 

Nu när våren kommer så är det extra skönt att träna ute. Ta med ett kit med löpskärmar och spring lite intervaller. Eller gå ut i trädgården och kör lite styrketräning med hjälp av ett gummibandskit. Med det kan du träna igenom hela kroppen på ett effektivt sätt.

Förutom att det är skönt att träna ute i solen så finns det även andra fördelar med det. När solens strålar träffar huden bildas D-vitamin. D-vitamin kan minska risken för benskörhet, cancer, depression och hjärtsjukdom. Det kan också ge ett förbättrat skydd mot förkylning. Ny forskning har även visat att solens strålar kan fungera blodtryckssänkande. Men kom ihåg, ska du träna länge i solen så använd solskyddsfaktor!

 

 

 

 

Träna kroppens största muskel och öka din förbränning!

 

 

 


2015-03-21

ben träning

 

Genom att bygga upp en större muskulatur så kan du öka kroppens förbränning. Kroppens största muskel är gluteus maximus d.v.s. sätesmuskeln och genom att träna benen och rumpan minst en dag i veckan kan du då öka din förbränning.

Lårmusklerna samt sätesmuskeln är stora muskelgrupper och ju mer muskler du har på kroppen desto mer ökar din förbränning.

Självklart ska du träna varierat så kroppens alla muskelgrupper får jobba samt ha en sund kosthållning, men många glömmer bort att benen också vill kämpa!

 

 Bra tips på benövningar är:

* Benböj
Tänk på att ha tyngden på hälarna, knäna rakt fram, jobba med stark bål, rak i ryggen och känn att benen lyfter upp hela tyngden.

* Utfall
Ha ena foten bak på stepbräda för att komma åt sätesmuskeln ordentligt. Tänk på att knäna ska peka rakt fram, jobba med stark bål, rak i ryggen och hitta balansen. Kan utföras fritt, med fri stång eller i smith maskin. Du kan även ha foten fram på en stepbräda, ha foten bak på en högre bänk (enbensknäböj) eller utföra övningen på stället.

Dessa övningar går att variera massa, börja med att köra lite fler repetitioner ca 10-15 för att få in teknik och balans, öka sedan vikterna och sänk antalet repetitioner. Kör tre set per övning.

 

 

 

 

Inspiration

 

 

 

 

träning

Vill du uppnå något så måste du kämpa för det.

Every motion counts...

 

 

 

 

5 träningssätt som effektivt bränner fett

 

 

 

 

2015-01-19

träning

 

En stor fördel med fysisk aktivitet är att förbränningen höjs även de dagar man inte tränar. Här listar vi de fem mest effektiva och populära träningsformerna som får dig i form. 

 

HIIT 
Högintensiv Intervallträning, eller HIIT som det förkortas, är en träningsform som blivit populär under de senaste åren och innebär att du tränar riktigt hårt under kort tid. HIIT förbränner inte bara mer energi än andra träningsformer, det tar även längre tid för kroppen att återhämta sig efter ett HIIT-pass vilket ökar fettförbränningen under resten av dagen.  


Tung styrketräning 
Stora muskler kräver mer energi i viloläge än små muskler. Det gör det enklare att nå en låg kroppsfettsprocent. Därför är det en strålande idé att träna tung styrketräning där målet är att lyfta så tungt att du till slut omöjligt klarar ytterligare en repetition, självklart då med optimal teknik. Variera ständigt träningen och höj vikterna regelbundet, men ligg mellan 5-8 repetitioner och 3-4 set per övning. 


Hopprep 
Att hoppa rep aktiverar inte bara hela kroppen utan får även pulsen att öka. Det betyder många förbrukade kalorier som i sin tur också innebär att kroppsfettet förbränns. Variera träningen genom att bl.a. hoppa på ett ben, ha armarna i kors och springhoppa. Det bästa med hopprep är att det är enkelt att ta med sig och att du kan träna i stort sett överallt. 


Gruppträning 
Att träna tillsammans med andra är inte bara roligt utan ger även fettförbränningen en boost. Satsa på högintensiva klasser med få pauser som till exempel militärträning eller kampsport. Fördelen med att träna tillsammans är att du får extra motivation från både instruktören och de andra deltagarna, vilket i sin tur leder till att du tar i extra mycket och glömmer bort hur trött du är. Resultatet: mer fettförbränning. 


Cardioträning 
Det är ingen nyhet att konditionsträning är en riktig fettförbrännare. Men dra ner på takten. Om du håller en intensitet runt 65 procent av maximalt syreupptag förbränns mycket energi under aktiviteten. Fördelen med det är att du dessutom orkar springa under en längre tid. Lägg gärna till ett pass i veckan där du tränar backintervaller. Då stärks hela underkroppen vilket gör att musklerna blir starkare och gynnar fettförbränningen ytterligare. 

 

 

 

 

Inspiration

 

 

 

 

2014-01-12

workout

 

"Stå med bägge fötterna på jorden men inte samtidigt, då kommer du ingenstans."

 

 

 

 

Färglad träningsserie

 

 

 

 


2015-01-10

snake rope

 

Vi på Get Active håller på att ta fram en serie med träningsprodukter som sticker ut lite. Förutom riktigt bra kvalité, funktionalitet samt prisvärdhet så kommer denna serie med produkter att särkilja sig mot traditonella redskap genom färg och design. Alltså, lite snyggare...

Först ut är Snake Rope/Battle Rope. Tillverkningen sker nu. Kommer in i shoppen inom kort! 

 

 

 

 

Börja året positivt

 

 

 

 

2015-01-06 

 

 

 

 

21 skäl att börja träna

 

 

 

 


2014-12-22

 

Få in motion och träning i vardagen. Hellre ofta och kort än sällan och länge. Detta är några hälsoeffekter av regelbunden träning:

 

1. Regelbunden träning får hjärnan att arbeta effektivare. Förmodligen förbättras kopplingen mellan hjärnans delar, som åldrandet annars försämrar.

2. Rask promenad ökar blodflödet till hjärnan med 25 procent. Du tänker bättre: ut och gå om du söker problemlösningar. Kör gå-möten.

3. Bättre koncentrationsförmåga. Så lite som 30 minuters promenad per dag ger resultat.

4. Kreativiteten ökar, speciellt de två första timmarna efter passet.

5. Regelbunden träning får hippocampus att växa. Där sitter minnet och inlärningen, som åldrandet försämrar. Varierad träning är effektivast.

6. All träning är bättre än ingen. Ju större dos desto mer effekt.

7. Träning frisätter lugnande serotonin, uppiggande noradrenalin, dopamin för välbefinnande och endorfiner, som ger kickar. Effekten håller i timmar.

8. En promenad sänker nivån av stresshormonet kortisol upp till två dygn.

9. Överviktig med bra kondis bättre än smal och otränad.

10. Långvarigt stilla­sittande är farligt, även om du är fysiskt aktiv i övrigt. Den som sitter stilla elva timmar löper 40 procents ökad risk att dö i förtid. Täta bensträckare talar om för fettregleringen att hålla i gång.

11. Alla får inte jättebra kondis – det orättvisa arvet. Träning kan ändå ha stor effekt på hälsan: sänka blodtrycket, blodsockret och blodfetterna.

12. Intervallträning är ofta bättre än jämnt tempo, även på nivån promenera ömsom snabbt och sakta.

13. De snabba muskel­fibrerna dör om de inte används. Det vill du inte, för de hjälper dig att hålla balansen. Kör styrketräning och sprintrusher.

14. Den sammanlagda effekten av träning är bra för hälsan, även om vissa kan få en enstaka negativ reaktion.

15. Konditions- och styrketräning ökar mängden mitokondrier, cellernas kraftstationer. Gäller såväl muskel- som hjärnceller.

16. Träning kan få det goda bruna och beige fettet att förbränna det farliga vita.

17. Träning är lika bra som medicin vid lätt eller medelsvår depression, kanske för att nya celler bildas i hippocampus.

18. Panikattacker, fobier och ångest dämpas. Mer ju intensivare träning.

19. Längden på telomererna, ett mått på åldrandet, påverkas. De är betydligt längre hos fysiskt aktiva.

20. Risken för alz­heimer och parkinson minskar med 30–40 procent hos 70-plussare som rör sig minst 30 minuter/dag. Hos drabbade bromsas utvecklingshastigheten.

21. Motion ger lika stor effekt som läke­medel vid hjärt-kärlsjukdomar, stroke och hotande diabetes. Läkemedelsdosen kan ofta minskas.

 

 

 

 

Hjälp med din träning

 

 

 

 


2014-12-15

get active

 

Behöver du eller ditt företag hjälp med att komma igång med träningen eller hitta rätt träningsform för er? Kanske finns det människor hos dig som behöver inspireras, peppas eller behöver få andra verktyg, för att kunna fullfölja sina träningsmål eller förebygga besvär och skador? Hör av dig till oss. Vi har utbildad personal som hjälper till. 

 

 

 

 

Inspiration

 

 

 

 

2014-12-15

recovery

 

Djupa andetag...

Tankar som flyger...

Adrenalin som pumpar...

 

och kroppen tackar dig för att du ger den vad den vill ha.

 

 

 

 

Every Motion Counts

 

 

 

 


2014-11-11

vardasmotion

 

Få in rörelse...varje dag.

 

 

 

 

5 komma igång med löpningen-tips!

 

 

 

 


2014-11-06


1. Anpassa rundan - spring kortare sträckor i början.
2. Dela gärna upp rundan i intervaller - fartlekar.
3. Prova dig fram, variera löpningen - ibland lite snabbare kortare sträckor och ibland lite långsammare längre sträckor. 
4. Gör träningen lekfull och kul!
5. Tänk på att du orkar mer än du tror.

 

 

 

 

Invigning Beach Arena Linköping

 

 

 

 


2014-11-05

 

 

 

Nu har det varit invigning på Beach Arena i Linköping där vi på Get Active har hjälpt till med att ta fram rätt träningskoncept för dem, hålla i träningspass samt förse dem med utrustningen. Lycka till och tack för ett gott samarbete, nu och i framtiden.

 

 

 

 

Disciplin

 

 

 

 


2014-10-26

 

Det är lätt att lova sig själv och andra. Det är svårare att hålla löftena. Disciplin är inte enkelt, det är något man bygger upp. Man måste tänka igenom och förstå vad ett löfte innebär innan man avlägger det. Ett löfte ska vara på riktigt och att ge och hålla ett löfte till sig själv är det viktageste löftet av alla. Planera inte att träna fyta gånger i veckan om du är nybörjare eller ska komma igång efter ett uppehåll. Lova istället dig själv två träningspass i veckan. Får du då in ett tredje sänder du positiva impulser till hjärnan och då mår du bättre. Positiva impulser är bensin för disciplin!

 

Every Motion Counts!

 

 

 

 

En liten tanke...

 

 

 

 


2014-10-12

 

...det är 168 timmar på en vecka. Om vi antar att du sover ungefär 49 timmar i veckan (7 timmar per natt) så har du 119 timmar kvar. Vi drar bort en 40 timmars arbetsvecka och du har fortfarande hela 79 timmar kvar. Om du arbetar 10 timmar övertid per vecka så är det ändå 69 timmar kvar av veckan. Självklart går det åt en massa tid till att göra andra saker, men menar du på fullaste allvar att du inte kan använda 3 av veckans timmar till att höja din livskvalitet? 
(ca 3 träningspass/vecka är en bra nivå att hålla)

 

 

 

 

Ny sammarbetspartner för Get Active: Beach Arena i Linköping

 

 

 

 

2014-09-29

Beach Arena

Cirkelträning på sand

Beach Arena kommer att med hjälp av Get Actives produkter erbjuda ett mycket tufft cirkelträningspass i sanden. Martin Stenqvist på Get Active har satt ihop programmet och kommer tillsammans med våra instruktörer att leda utmaningen.

 

 

 

 

Nytt märke i butiken: Master Fitness

 

 

 

 

2014-09-28

master Fitness

 

Master har funnits som registrerat varumärke för bl a motionscyklar och närliggande träningsredskap sedan 1989.

 

Master är kvalitetsprodukter med attraktiva prislappar. Vårt mål är du ska hitta ett funktionellt, snyggt och inspirerande träningsredskap som passar dina krav och önskemål på bästa sätt och till ett pris som gör att du känner att du har gjort ett bra köp.

 

 

 

 

Matfördelning under dagen

 

 

 

 


2014-09-12

mat

 

Det är inte bara träningen som gör skillnad. Maten är extremt viktig för att få önskade resultat samt för en hälsosamm livsstil. En viktig punkt för att hålla få en bra balans i blodsocker och ork är ditt energiintag under dagen. Är du aktiv bör det vara 3-4 timmar mellan måltiderna! Med andra ord; mellanmålen är viktiga. Fördelningen av ditt mat intag (energi intag) ska se ut ungefär så här:

 • Frukost 20-25 %
 • Mellanmål 5-15 %
 • Lunch 25-35 %
 • Mellanmål 5-15 %
 • Middag 20-25 %
 • Mellanmål 5-10 %
 
Som du ser ska du ha störst intag mitt på dagen. Alltså, ät medan du ska vara aktiv! 
Sedan är det självklart också viktigt vad du stoppar i dig. Det tar vi upp nästa gång. 

 

 

 

 

Förändring

 

 

 

 

2014-09-03

perfect moment

Inga ursäkter! Gör förändringen direkt...inte sen.
Every motion counts!

 

 

 

 

Nyhet! Ny design och uppdaterat SUP-Kit

 

 

 

 

2014-09-02

SUP kit

Uppdaterad design på vår SUP-bräda. Perfekt allround bräda!

 

Vad ingår

 

 • Sup-bräda
 • Paddel, delbar samt med teleskop för att passa alla längder. Speciellt utformad för att "få tag" i vattnet på bästa sätt
 • Handpump med barometer
 • Ryggsäck/förvaringssäck
 • Reparations sats
 • 3 fenor

 

 

 

 

Jordan 2014-2015

 

 

 

 

2014-08-06

 

Ny brochyr från Jordan. Mycket nya spännande produkter. Återkom gärna om ni har frågor eller vill beställa någon produkt på info@getactive.nu

 

 

 

 

Every motion counts

 

 

 


2014-07-24

 

Every motion counts är Get Active:s motto och ledord. Det står för att man kan utnyttja alla tillfällen och platser till träning, all rörelse räknas.

Låt träning och rörelse bli en del av din vardag och inte något som måste pressas in. Se möjligheter istället för hinder. 

 

 

 

 

Every motion counts

 

 

 

 

2014-07-13

hopp

 

Utnyttja terrängen runt om dig för träning. Använd fantasin! Att träna ute ger variation eftersom du anpassar träningen till miljön där du är. Du får även frisk luft och ljus som ger dig energi. Så ta med dig ett gummiband eller TRX kit och ge dig ut - naturen är alltid redo, inget schema, inga köer. Du kan träna när och hur du vill - alltså inga ursäkter!

EVERY MOTION COUNTS!

 

 

 

 

Vad är SUP?

 

 

 

 

2014-07-13

sup

 

SUP står för Stand Up Paddleboarding, vilket innebär att man står upp på en stor "surfbräda" och paddlar med en enbladig paddel. Detta sett att paddla/surfa på är ett gammalt utövande som fick sitt genombrott när surfinstruktörer insåg fördelarna med att stå upp och på sä sätt få ett högre blickfång och kunna överblicka en grupp elever och på långt håll kunna se inkommande vågor.

Idag är SUP den snabbast växande vattensporten i världen. Anledningen till det är SUP-paddlingens stora tränings omfång samt den härliga känslan av att stå på vattnet och vara nära naturen. Att SUP-paddla är extremt effektiv core-träning och man använder hela kroppen på ett annat sätt än när man sitter ner och paddlar. Eftersom man även måste kompensera det instabila underlaget gör det att större delen av kroppens muskler aktiveras.  

SUP-paddlingens popularitet och stora fördelar är bla:

 • SUP ger enormt bra träning i både styrka, uthållighet och inte minst balans!

 • SUP kan utövas överallt där det finns vatten – sjöar, floder, fjordar och pooler!

 • SUP är roligt, socialt och lätt att göra med vänner!

 • SUP är lätt att lära sig med rätt utrustning och ger en omedelbar känsla av prestation!

 • SUP kan göras på platt vatten, öppet hav och vågor!

 

 

 

 

NYHET! Sup = Stand Up Paddleboarding

 

 

 

 

2014-07-12

sup

 

Dåligt med plats i förrådet eller i bilen? - En uppblåsbar SUP löser problemet.

Alla som varit i kontakt med surfing brädor eller SUP brädor vet att de kräver massor av plats. Att kunna stuva undan brädan på minimalt utrymme när den inte använts vore såklart en dröm. Eller att kunna ta med den i en ryggsäck och inte behöva spänna fast en bräda på taket på bilen. Eller varför inte kunna ta med den i båten utan att ta en massa värdefull plats och istället bara blåsa upp den när du vill paddla in till en skärgårdsö. 

 

 

 

 

Every motion counts

 

 

 

 

2014-07-07

stairs

 

Som med all träning är det bättra att göra någonting än ingenting alls. Vardagsmotion är ett nyckelord: tex ta trapporna istället för rulltrappan, gå av några hållplatser tidigare, gå till och från jobbet eller cykla när det finns tillfälle. Få in rörelse i varadagen!

 

 

 

 

Träna ute under semestern

 

 

 

 

2014-07-06

uteträning

 

Här kommer ett förslag på träning utomhus under sommaren:
Gör följande övningar som i en cirkel. När du utfört alla övningar en gång börjar du om igen och kör så många varv du hinner på 15 min. 

Utrustning: HopprepGummibandskit 

Uppvärmning: Hoppa hopprep i 4 min.

Övningar
Axelpress 15 st, stå på gummibanden.

Armhävning 15 st.

Rodd 15 st, fäst gummibandet framför dig.

Crunch 25 st, lyft endast tills ländryggen lättar från marken. 

Utfallshopp 15 st, varannat ben fram. Lättare variant, gå vanliga utfallssteg istället för att hoppa. 

Kör gärna detta varannan dag! Tänk på bra hållning under alla övningar, spänn bålen. Lycka till med sommarträningen!
"every move counts..."

 

 

 

 

Nytt märke i butiken; Exigo

 

 

 

 

2014-07-04

exigo

 

Varför har vi valt Exigo Boxing?

 

Exigo grundades 1995 och har nästan 2 decenniers erfarenhet av tillverkning och leverans av boxningsutrustning. Dom är marknadsledande inom design och tillverkning av redskap för kampsport. All utrustning är tillverkad i deras brittiska fabrik och håller rakt igenom en mycket hög kvalité. 

 

 

 

 

Repetitionerna bestämmer

 

 

 

 

2014-07-01

 

Det är antal repetitioner som bla avgör vad du tränar vid styketräning. Därför kan det vara bra att veta vad olika reps antal bygger för "olika styrkor":

 

Adaption, reps 12 - 16.

Vid adaption banar man väg för nya nervbanor när man lär sig rörelser man inte gjort förut samt lär sig rätt teknik. Bra även vid uppvärmning samt för att "hitta" rätt muskler vid olika styrkeövningar.

Tempo; koncentrisk fas 2 sek (vägen upp i bicepscurl) och i excentrisk fas 2 sek (vägen ner i bicepscurl). Inga vilolägen uppe eller nere, muskeln ska jobba hela setet (gäller alla nedan).

 

Hypertrofi, reps 8 - 12.

Muskelfibertillväxt. Hypertrofi används också som ett begrepp för att beskriva den styrketräning som avser att öka muskelvolymen maximalt. Självklart ökar du även din styrka, dock inte lika mycket som de nedan. 

Tempo; vägen upp 2 sek och vägen ner 3 sek. 

 

Funktionell hypertrofi, reps 6-8.

Detta är en mix utav maxstyrka och hypertrofi. Alltså du har en bra muskerfibertillväxt samt ökar din styrka. 

Tempo; vägen upp 2 sek och vägen ner 2 sek. 

 

Maxstyrka, reps 1-6

Här tränar man för att uppnå maximal styrka. Man kör oftast basövningar med tunga vikter, få repetitioner och lång vila. 

Tempo; vägen upp 1 wek och vägen ner 1 sek. 

 

Finns även fler mallar för att tex träna styrke-uthållighet eller speed på bästa set. Återkom gärna om intresse finns!

 

 

 

 

NYHET! Suples Fit Ball

 

 

 

 


2014-06-11

Suples Fit Ball

 

2014 års stora nyhet från Foeldeak är Suples Fit Ball. Funktionell och effektiv träning när den är som bäst - snurra snabbt, svinga hårt och dunka högt!

 

Ett flexibelt och praktiskt tränings redskap med två remmar och handtag för snabbare och mer dynamisk träningSuples Fit Ball är utvecklad för rörelser som inte kan göras med Suples Bulgarian Bag som till exempel en mängd olika slams och några andra dynamiska rörelser
 
Tillverkad av extremt tålig och hållbar vinyl. Fylld med bomull och sand.

 

Inte bara en medicinboll

 • Konditionsträning
 • Slams
 • Enkel att använda
 • Rolig träning
 
Suples Fit Ball finns i fyra storlekar:
 • XS 4 kg (gul/grå)
 • S 6 kg (grön/grå)
 • M 8 kg (röd/grå)
 • L 10 kg (svart/grå)

 

 

 

 

Det är de små förändringarna satta i system, som är nyckeln till framgång!

 

 

 

 

2014-06-02

Tänk smått!

Det här rådet kan vara det svåraste för vissa människor att ta in. De människor som förväntar sig det yttersta, bästa, av sig själva hela tiden. Som alltid måste löpa linan ut och prestera. De som tänker, "varför göra sig besvär att gå runt kvarteret när jag borde springa min vanliga 5 km:s runda?" - Kanske därför att du inte alltid har tid för 5 km och att en rask promenad då gör att det istället blir en aktivitet, och du då inte behöver känna dig helt besviken med dig själv. Allt är bättre än inget! 

 

Varje anstränging gör skillnad!

Vi kan säga saker till oss själva som: att hoppa över den här promenaden eller träningspasset spelar inte så stor roll. Nästa gång ska du vara beredd med ett svar till ursäkten. 

Använd tidigare erfarenheter för att bli påmind hur bra du mår efter en träning, eller repetera en enkel fras för dig själv, som tex "varje ansträngning gör skilland". 

Om du använder dig av planering, flexibilitet och fantasi som kommer du att lyckas att få in träning, och slippa känna dig som en avhoppare.

 

Lunchpromenader?

En så enkel sak som lunchpromenader kan göra STOR skillnad på sikt! Tänk dig 15 min rask promenad 5 dagar i veckan... Det är 200 kcal varje gång, 1000 kcal i veckan (en chipspåse), 52000 kcal om året (7,5 kilo rent smör!)...

 

inhale

 

 

 

 

Få in lite variation i dina styketräningsset

 

 

 


2014-05-27

armhävning

Har du fastnat lite i din styrketräning men vill inte ändra om hela ditt upplägg? Kanske du ibland får lite tidspress när du tränar? Lägg in lite olika setvariationer och testa dig fram. Här nedan listar jag ett antal olika variantioner som alla är bra. Kör!

 

 

Superset

Två övningar för olika eller samma muskler utan vila emellan. Ex. biceps/triceps, bicepscurl och sedan direkt efter push down i dragmaskin. 

Övningarna måste kunna utföras nära varandra för att undvika någon vilotid mellan övningarna. 

Övningar för samma muskelgrupp behöver skilja sig genom olika ledvinklar, för att komma åt muskeln på olika ställen. Ex. bicepscurl neutralt (standard) grepp och sedan direkt efter bicepscurl i dragmaskin med rep (tummen uppåt). 

 

Tricet

Tre övningar i en följd utan att vila emellan. 

Exempel på tricet för bröst (M. pectoralis major)

Armhävning med fötterna på en boll

Hantelpress plan bänk

Hantelflyes 45 grader bänk

 

Dropset

Här ska du först genomföra så många repetitioner du kan på en given vikt. 

Sedan sänker du vikten direkt och gör återigen så många repetitioner du klarar. 

Sedan fortsätter du så här i 4-5 set i en följd.

 

Tanken med dropset är att bara för att man inte klarar fler repetitioner så är inte muskeln trött, den orkar bara inte lyfta den vikten fler gånger. 

 

Pyramid

Du börjar med en lägre vikt och utför ett högre antal repetitioner, för att sedan för varje set öka vikten vilket leder till att du klarar av färre repetitioner. Efter ett tag når du en topp varvid du vid efterföljande set återigen minskar vikten och ökar antalet repetitioner. 

Ex. Benböj, 1:a set 50 kg x 15 reps, 2:a set 60 kg x 7 reps, 3:e set 70 kg x 3 reps, 4:e set 60 kg x 6 reps, 5:e set 50 kg x 12 reps. 

 

Stege/omvänd stege

Stege - man går från en relativt lätt startvikt och tyngre och tyngre tills man endast kan göra en eller få reps. Man kan tex välja att starta på en vikt man göra ca 10 reps med. 

 

Omvänd stege - utgår från en tung startvikt man endast klarar en eller få reps på för att sedan sänka vikten allteftersom för att avsluta med en bestämd lägsta vikt. 

 

Forced reps/set

Ta hjälp av en kompis eller annan för att kunna presteran några reps till... med hjälp. 

Lång återhämtning!

 

Negativa reps

Den negativa fasen (excentriska fasen) är fasen då vikten oftast åker nedåt, fasen då du håller emot. 

Stärker senor och ligament och används ofta i rehabilitering. 

Bra att köra när du vill träna en övning du inte orkar ännu, tex chins (ta hjälp upp och håll emot på vägen ner).

 

I denna fas är du starkare än i den koncentriska fasen (fasen då du tar i). Du kan alltså här lägga på mer vikt och fokusera på att hålla emot. Denna fas ger då en bra muskeluppbyggnad. 

 

Multiset (cirkelträning)

Multiset innebär 3 eller flera övningar utan vila (cirkelträning)

Tänk på att köra de "tyngsta", mest komplexa övningarna först och sedab i fallande skala. Man kan välja om man vill köra på tid eller på ett vistt antal reps. Vad gäller antalet övningar så varierar det. Kör du hela kroppen så behövs det ca 2 övningar per muskelgrupp. Kör du en bencirkel så är ca 3 övningar lagom. 

 

 

Nästa gång ska vi gå igenom hur repetitionerna bestämmer vad du tränar!

 

 

 

 

Vad är funktionell träning?

 

 

 


2014-05-19

kettlebell

 

Funktonell träning är rörelser som är naturliga och skonsamma för kroppen. I en funktionell rörelse får man ut maximalt ur muskelarbetet. Så lite energi som möjligt går at till att kompensera för nedsatta egenskaper i till exempel balans, stabilitet, rörlighet, hållning och teknik. 

Målsättningen med funktionell träning är att skapa förutsättningar för optimal fysisk utveckling och samtidigt vara hel och frisk. Inom idrottsspecifik funktionell träning eftersträvas det att arbeta med en belastning i ett rörelsemönster som är så optimalt som möjligt för att hjärnan på ett effektivt sätt ska kunna använda den intränade rörelsen i situationer i den specifika idrotten eller i vardagen. 

Definationen på en funktionell övning är att man tränar något som är användbart, till exempel i det dagliga livet eller något moment i en idrottsutövning. 

 

 

Sammanfattning för funktionell träning:

 

 • Träning som fyller en funktion. Den stärker upp kroppen på ett målinriktat sätt inför vardag, fritid eller idrott. 
 • Tränar flera funktioner samtidigt, precis som vi rör oss i verkligheten. 
 • För effektivare träning, komplettera gärna tex maskinträning med funktionell träning. 
 • Ger en bättre fungerande kropp. 
 • Stora variationsmöjligheter. 

 

 

 

 

Nyhet! Släde

 

 

 

 

2014-04-27

Släde

 

Sled Training har anammats av styrke- och konditionstränare under de senaste åren som ett fantastiskt verktyg för att förbättra funktionell styrka och performance. Naturliga rörelsemönster, såsom att trycka, dra och rotera kan alla göras med detta redskap. Förbättrar fart, kraft, styrka och stabilitet. Även ett riktigt bra redskap för fettförbränning, förebyggande av skador och förbättrade idrottsprestationer.
Används inomhus eller utomhus. Nya Jordan Fitness Sled är en hållbar och välformad utrusning som kommer att bli värdefull i din träning. 

 

 

 

 • Solid stålram 
 • Unik push/pull design 
 • Säljes med sele
 • Öka på tyngden upp till 140kg 
 • Färg: Silver 
 • Vikt 24kg
 • Märke Jordan

 

 

 

 

 

Hållning

 

 

 

 

2014-04-22

kla

Grunden för effektiva rörelser är kroppshållningen. Det är här vi lägger grunden för alla övningar, styrkeövningar till vardagliga övningar.

En idealisk hållning är mycket viktig. Det minskar skaderisken, underlättar för andningen och kräver liten muskelspänning i vila så att det finns mer kraft kvar när det behövs. En bra hållning ska inte innebära någon ansträngning. Ansträngningarna ska istället kunna läggas på idrottsaktivitet/träningsmoment istället för att hålla kroppen upprätt. 

 

Vanliga fel:

Att uppmana folk att stå rakt, dra bak axlarna, in med magen mer mera ger oftast en ökad muskelspänning. Man anstränger sig för at stå i en idealisk hållning vilket gör att det blir svårt att röra sig fritt och avslappnat. 

 

En bra hållning utgör grunden för KLA (kroppens longitudinella axel) och förbättrar, förstärker våra rörelsemönster. KLA går lodrätt genom huvudet och hela vägen genom kroppens mitt. Avviskelser från KLA kostar energi och ökar risken för överbelastningsskador. 

 

Alltid när du tränar ska du behålla en god hållning. Kort sagt kan man säga att du ska stå/ligga i den hållning du önskar ha när du tränar.

 

 

 

 

 

 

NYHET! Speed Rope

 

 

 


2014-02-24

speed rope

Hopprep med justerbar stålvajer. Bästsäljare! Används av många CrossFit utövare. 

Tränar smidighet, koordination, explosivitet och uthållighet. Perfekt redskap att ha hemma eller att ta med på resan. 

Totalvikt: 125 g

Repets längd: 300 cm

 

 

 


Ta dig tid för träning!

 

 

 


2014-02-15

push up

Tycker du att dygnet har för få timmar? Hamnar träningen längst ner på priolistan? Ofta är det faktiskt lättare än du tror att hitta tid till att träna. Bara du har viljan!

 


TÄNK POSITIVT

Det är lätt att se hindren, problemen och känna att man helt enkelt inte har tid. Fokusera på det positiva som träningen ger dig. Energin du får. Känslan av styrka. Varje stund du ger dig tid för träning är en riktigt bra investering i dig själv. Var stolt över det.

 

BÖRJA I LITEN SKALA

Gör det lätt för dig och var realistisk när du planerar din träning. Börja planera in några 20-30 min pass i veckan. Det är mycket bättre att planera några få pass så att du känner dig nöjd när du når dina mål än att sätta upp alltför stora mål som du inte hinner. När du har kommit in i dina träningsrutiner och börjar märka lite resultat kanske du upptäcker och hittar viljan, att få till några fler pass eller göra dina träningspass llite längre. 

 

PLANERA

Planera in dina träningspass i kalendern, berätta för familj och vänner när du har planerat att träna. På så sätt så finns planerna på pränt och du kommer känna större ansvar för att träningen blir av än när bara du har planerat träningen i ditt huvud. 

 

TRÄNA SOCIALT

Slå två flugor i en smäll och få ut max av dygnets timmar. Kombinera träning och umgänge. Bjud in dina vänner till att vara med på din träning eller låt dina barn vara med.

 

TÄNK TIDIGT

Tanken att gå upp extra tidigt och träna kanske inte låter särskilt lockande, men att träna på morgonen kan spara mycket tid. Att börja dagen med ett kort träningspass är en riktigt bra start och du kommer att ha massor av energi när du kommer till jobbet. Det är dessutom rätt skönt att kunna träna i lugn och ro när alla andra sover. Och med träningen avklarad redan på morgonen så har du ju resten av dagen fri för andra aktiviteter, även om det bara är att se en film. 

 

 

LYCKA TILL MED TRÄNINGEN!

 

 

 

 

TRX Club Pack

 

 

 

2014-02-10

TRX Club Pack

 

TRX Club Pack är framtagen främst för gym och andra friskvårdsanläggningar. Bra och prisvärd att köpa in när man ska börja köra TRX gruppträningspass.

 

TRX Club Pack levereras i en kartong med:

 

 • 6 st TRX Commercial Suspension Trainers 
 • 6 st Medium Xtender Straps 
 • Användarinstruktioner och inställningar. 
 • Nedladdningsbart marknadsföringsmaterial, omfattande installation och användning samt en 90 sekunders video-loop som kan rulla i gymmets monitorer.

 

Vad är nytt på nya TRX Commercial Suspension Trainer?

 

 

 

 

Burpees

 

 

 

2014-02-10

Tips på bra övning när du endast har en kvart på dig att träna! Börja att värma upp, få upp pulsen lite. Kör sedan burpess i 7 min, så många du kan under hela tiden. Skriv upp ditt resultat och jämför när du senare kör övningen igen.
Tips; kör i set om 5 eller 10 burpees i sträck och sedan vila några sek. Ha en plan!

 

 

 

 

TRX 40/40 Challenge

 

 

 


2014-02-10

Påminner om en mycket bra kombinations övning som är tidseffektiv och bra för hela överkroppen. TRX 40/40 Challenge! Kör med jämna mellanrum och se dina framsteg... Kör!

 

 

 

 

Inspiration och övningar för Sandbags träning

 

 

 


2014-02-10

Titta, testa och KÖR!

 

 

 

 

Gymringar i trä

 

 

 

2014-02-10

De här gymringarna i trä är ett praktiskt redskap av högsta kvalitet som du smidigt kan ta med dig överallt! Med dessa ringar kan du stärka hela din kropp och de passar perfekt att användas till funktionell träning, crossfit och styketräning, hemma, på tomten eller på gymmet. Du använder din egen kroppsvikt som motstånd och precis som på en TRX ändrar du motståndet genom att ändra din vinkel på kroppen.

Användningsområdena och övningarna är oändliga –det är din egen fantasi som sätter gränserna! Ringarna är tillverkade i trä av hög kvalité och klarar av en belastning på 350 kg. Ringarna levereras tillsammans med praktiska och slitstarka spännband i nylon.

 • 4,8 meter långa band som du enkelt kan reglera längden på tack vare spännena.
 • Ringens tjocklek: 28 mm.
 • Ringens diameter är 23,5 cm.

 

 

 

 

Campus hallen i Linköping

 

 

 

2014-02-10

TRX

 

På Campus Hallen i Linköping ska de börja köra TRX-gruppträningspass och de valde att köpa TRX Club Pack från oss. Get Active tackar för förtroendet och önskar lycka till med träningen.

 

 

 

 

Nyhet! Gummiband 2 kg - 77 kg

 

 


2014-01-10

     

Dessa latex band är perfekta att använda till bla pull ups/chins, dips samt en mängd olika basövningar, tex knäböj, marklyft, pressar m.m. Du kan då använda dem som assistans eller som motstånd. Banden är också väldigt populära att använda i explosiva/plyometriska övningar inom tex sprint. 

 

För att tex använda bandet som hjälp för att klara av chins så sätter man en fot i öglan alternativt ett knä för att det ska bli lite tyngre. 

 

Bara du sätter gränserna när det gäller att träna med gummiband! 

 

De flesta övningar du utför med vikter kan du utföra med Fitness Band. Fitness Band kan fästas i fasta föremål för ex rotationsövningar, olika typer av dragövningar, gång och sprint motstånd. Vårt gummiband är också utmärkt för rehab och stretching.

 

 

 • Passar alla träningsnivåer motionär till elit
 • Skonsamt motstånd.
 • Oanade träningsmöjligheter.
 • Finns i flera motståndsnivåer.
 • Även för rehab och stretch
 • Möjliggör utförande av många övningar som kan vara för tunga i början, ex chins, dips mfl.

 

 

 • Röd 2 - 11 kgs motstånd, 208 x 1.3 cm (bra för rehab och stretch samt lätt styrketräning)
 • Svart 7 - 30 kgs motstånd, 208 x 2.1 cm 230 (bra för rehab och stretch samt styrketräning)
 • Lila 9 - 34 kgs motstånd, 208 x 3.2 cm 280 kr (bra till chins när du inte behöver så mycket hjälp)
 • Grön 23 - 55 kgs motstånd, 208 x 4.5 cm 350 kr (bra till chins när du behöver ganska mycket hjälp, klarar ca 1-2 på egen hand)
 • Blå 29 - 68 kgs motstånd, 208 x 6.4 cm 400 kr (bra till chins när du behöver mycket hjälp, klarar ingen på egen hand)
 • Orange 32 - 77 kgs motstånd, 208 x 8.3 cm 450 kr (bra för tung styrketräning)

 

 

 

 

 

 

Tänkvärt ang socker

 

 


2014-01-09


 

 

 

 

Nyhet! LockJaw skivstångslås (50 mm)

 

 

2014-01-08

Mycket effektiva och hållbara lås för 50 mm skivstänger. Väger i princip ingenting. Otroligt smidiga och hållbara!

LockJaw Collar är ett viktlås med innovativ design, överlägsen hållbarhet och exceptionell smidighet. Den är därför det perfekta valet för alla olympiska/internationella skivstänger (50 mm). 

LockJaw låsen är speciellt utformade för skivstångsträning, Olympisk lyftning och Crossfit-träning. LockJaw har en solid ram i nylon och formsprutade tryckdynor, vilket gör den nästan okrossbar! En stor låsspak underlättar hantering med en hand. En permanent "snap"-spärr håller kloven säkert på stången även under den mest brutala träningen. Spärren är lätt att frigöra med en hand när du byter vikter. 

Används regelbundet under tävlingar i CrossFit. 

 

• Solid formsprutad nylon

• Låsning via "snap"-spärr

• Hanteras med en hand

• Innovativ, enkel design

• Enastående hållbarhet

• Bästa valet för Crossfit-träning!

• Passar alla Olympiska skivstänger 

 

Säljes i par!

 

 

 

 

Ny produkt - Thy Kraken

 

 

2013-12-10

Thy Kraken

Nu kommer den största sandsäcken som Alpha Strong har gjort och den största vi någonsin har sålt, Thy Kraken. Konstruerad för tuffa tag och tål att plågas utan att gå sönder eller läcka sand. Kan fyllas med sand upp till 72 kg!

 

 

 

 

 

Biggest Loser valde redskap från Get Active

 

 

2013-12-03

 

 

Biggest Loser har valt att använda sandsäckar från Get Active under sin träning och vid en deltävling. Lycka till säger vi till deltagarna i programmet och tackar för förtroendet. Kommer att sändas i vår!

 

 

 

 

Ny viktklass bland våra sandsäckar - upp till 14 kg

 

 

 

2013-11-03

 

 

Fyll din sandsäck upp till 14 kg och kör igång med din träning. Nu har vi kompletterat upp våra sandsäckar med ytterligare en viktklass, allt för att det ska passa dina behov och krav. 

Längd: 56 cm, diameter: 20 cm.

 

 

 

 

Nytt kit med Gymringar + TRX Door Anchor

 

 

 

2013-10-24

 

Gymring + Door Anchor

 

Nu har vi skapat ett Kit med Gymringar samt TRX Door Anchor (ord. pris 190 kr) för att ytterligare öka flexibiliteten med gymringarna. Bara att sätta upp i en dörr och köra! 

 

De här gymringarna är ett praktiskt redskap av högsta kvalitet som du smidigt kan ta med dig överallt! Med dessa ringar kan du stärka hela din kropp och de passar perfekt att användas till funktionell träning, crossfit och styketräning, hemma, på tomten eller på gymmet. Du använder din egen kroppsvikt som motstånd och precis som på en TRX ändrar du motståndet genom att ändra din vinkel på kroppen.

 

 

 

 

Gymringar - Muscle Up

 

 

 

2013-10-11

 

 

Muscle Up i ringar är, när man behärskar den, en grym övning för hela överkroppen. Mycket teknik för att klara av övningen. Här kommer lite tips! Titta, öva och kör!

 

 

 

Testa fallskärmslöpning!

 

 

 

2013-08-30

 

 

Fallskärmslöpning är en kombinerad konditions- och styrketräning som förbättrar din snabbhet, accelerationsförmåga och benstyrka i ett och samma träningspass. En fallskärm kan användas av alla som springer intervaller i sin träning och är alltså inte bara ett redskap för sprinters, som många tror. Den gör helt enkelt att du måste ta i mer när du springer. Du får ut mer av din träning och blir en bättre löpare. Dessutom är det riktigt roligt.

När man ökar belastningen vid löpträning så är det vanligaste att man sätter på tyngder runt fotleder eller handleder. Det skapar en extra kraft som riktas nedåt- och det är ju inte uppåt som en explosiv löpare vill komma. En fallskärm skapar en motsatt kraft rakt bakåt som kommer att kräva mer kraftutveckling i just den riktning löparen vill komma, nämligen framåt.

 

 

 

 

Ny produkt! Sandsäck upp till 41 kg eller upp till 28 kg

 

 

 

2013-08-20

 

 

 

Träna upp styrkan och uthålligheten med hjälp av endast ett redskap! När du tränar med en sandsäck får du en verkligt funktionell och komplett träningExtremt tålig och bra sandsäck med många integrerade handtag med vilka du kan utföra extremt många övningar. 

 

 

 

 

Nytt på lager! Snake Rope/Training Rope

 

 

 

2013-06-30

 

Snake RopeBattle Rope

 

 

Repträning är mycket effektivt då både konditionen och muskelstrykan tränas och därför är det ett bra sätt att bränna stora mängder kalorier under kort tid.

 

 

 

 

NYHET! Foam Roller

 

 

 

2013-06-30

foam roller

 

Vad är en foam roller?

En foam roller (eller yoga roller, trigger point som den också kallas) används för att massera och stretcha muskler. Att rulla på foam rollern ökar musklernas flexibilitet och underlättar musklernas återhämtning. Ett vanligt problem bland löpare är så kallat löparknä. Att djupmassera och stretcha it-bandet med hjälp av foam rollern har hjälpt många löpare att bli av med smärtan. Foam rollern kan även, likt en pilatesboll, användas till stabilitetsövningar, exempelvis för bålstabilitet.

 

 

 

 

Sänkt pris på alla våra Kettlebells

 

 

 

2013-06-12

Kettlebell Järn

 

Nu har vi sänkt pris på alla våra Kettlebells från Jordan, Järn och Competition. Kika in...

 

 

 

 

NYHET! Gummiband med handtag, dörrfäste samt ankelremmar

 

 

 

2013-06-12

 

Riktigt bra utrustning för gummibands träning då det följer med en mängd olika tillbehör så som flera gummiband, för att progressivt kunna öka motståndet, samt dörrfäste och ankelremmar. Effektivt, platsbesparande och portabelt träningsredskap. 

 

 

 

 

NYHET! Power Wheel

 

 


2013-05-28

Power WheelPower Wheel Training

 

NYHET! Power Wheel utsågs till världens bästa bålträning vid en oberoende studie vid University of California Berkeley. Det finns helt enkelt inget bättre redskap för att träna upp en stark bål. Extremt funktionellt och bra redskap för att bygga ett starkt core område. Går att använda både inne och ute. 

 

 

 

 

Training Rope/Snake Rope

 

 

2013-05-28


Måste pusha lite för Training Rope. Det är ett riktigt bra träningsredskap. Du får upp pålsen extremt snabbt och det är väldigt rolig träning eftersom du ser snabba framsteg vad gäller din uthållighet. TESTA >

 

 


 

 

 

 

Roddmaskin Concept 2 modell E

 

 

2013-05-03

Roddmaskin

 

Det här är det bästa inom roddmaskiner. E modellen har flera uppgraderingar från D modellen, bla högre sitthöjd samt uppdaterad display. 

 

 

 

Foeldeak Combat Bag

 

 

2013-05-03

Combat Bag

 

 

Combat Bag kräver minimalt utrymme!

 

Koncentration, kondition och styrka är viktiga förutsättningar för att delta i någon typ av idrott, antingen som elitidrottare eller som motionär. Combat Bag tränar upp alla dessa egenskaper.

 

 

 

 

 

Gymringar

 

 

2013-04-03

gymringar

 

NYHET hos Get Active! Det här är en variant av Suspension Training, där TRX är den ledande tillverkaren. Precis som på TRX kan du använda dessa gymringar till extremt många övningar eftersom du även här kan använda ringarna som handtag och även som stöd för fötterna. Det finns för- och nackdelar med ringarna och för att läsa mer gå in på länken nedan »

 

 

 

 

Thy Sandball

 

 

2013-04-03

NYHET hos Get Active! Thy Sandball från Alpha Strong - en innovativ kombination av kettlebell, sandsäck och medicinboll. Har du någonsin tränat med medicinboll eller kettlebell kommer du definitivt vilja ha en Sandball. Fyll din Sandball med upp till 14 kg sand och kör igång med träningen. 

 

 


 

 

 

 

Training Rope - övningar

 

 

2013-03-11

Här kommer förslag på övningar med ett Training Rope (Snake Rope). Riktigt bra träning för kondition och överkropp. Roligt att använda vid CrossFit och cirkelträningspass. Det tar inte lång tid innan det börjar "bränna" i musklerna!

 


 

 

 

 

 

TRX - 40/40 Challenge

 

 

2013-03-10

Påminner om en mycket bra kombinations övning som är tidseffektiv och bra för hela överkroppen. Kör med jämna mellanrum och se dina framsteg... Kör!

 

1. Atomic Push Up, så många du kan.

2. Vila 1 min.

3. Rodd, så många du kan.

 

 

 

 

 

 

TRX - Handwalk

 

 

2013-02-19

Det här är en svår och tuff TRX övning. Men om man klarar av den så är det väldigt bra axel- och core träning. Även hjärtat får jobba en del. Tänk på att stabilisera core området under hela övningen, rak som en planka. Testa och kör...

 

 

 

 

 

 

Vad är Crossfit?

 

Crossfit

 

2013-02-13

CrossFit är en relativt ny och väldigt populär träningsform. Många kanske undrar vad CrossFit egentligen är och hur man tränar det, så det tänkte jag kort förklara här »

 

 

 

 

 

TRX Power Core Workout

 

 

2013-02-12

 

TRX planka

 

Mycket bra träningsprogram för TRX med focus på core området. Nedladdningsbar PDF-fil som du ta med i din läsplatta/smartphone till ditt träningspass. 

 

Ladda ner HÄR »

 

 

 

Instruktionsfilm för Kettlebells

 

 

2013-02-11

Kettlebells Basic med Steve Cotter - se, testa och kör...

 


 

 

 

TRX övningar - överkropp

 

 

2013-01-05

Här kommer några tunga och bra TRX övningar för överkroppen. Kör 10-12 rep. på varje övning och 3 set.

 

 

TRX - bröstpress. TIPS! Håll överarmarna så pass långt fram att inte remmarna skaver på armarna. 

TRX bröstpress

 

 

TRX - enarmsrodd. TIPS! Försök att hålla höften rak under hela övningen för att ryggen ska få maximal träning. 

TRX enarms rodd

 

 

TRX - enarmsbiceps. TIPS! Stå med ena foten framför den andra (som på bilden). Håll överarmen paralellt med marken. 

TRX enarms biceps

 

 

TRX - enarmstriceps. TIPS! Håll överkroppen rak under hela övningen samt håll armen som tränar utmed kroppen. Pressa ifrån med armen, inte bröstet!

TRX enarmstriceps

 

Kör, lycka till!

 

 

 

Exempel på ett bra cirkel träningsprogram med Bulgarian Bag

 


2012-12-15

Ett bra cirkelprogram för att träna igenom hela kroppen. Upprepa ca 4-5 varv!

 


 

 

 

Nyhet!! Bulgarian Bag Suples Strong

 

2012-12-09

Den allra nyaste av Bulgarian Bags med uppdaterade handtag samt möjligheten att ändra vikt på bagen. Finns att köpa på Get Active Nkpg från och med nu!

 

 

 


 

 

 

Exempel på träningsprogram med TRX

 

2012-10-31

Här är ett träningsprogram med fokus på de stora muskelgrupperna och kroppens kärna (core).

 

Knäböj på ett ben
Lårcurl
Hängande rodd
Fly för baksida axel
Bröstpress
Maginrullningar
Övning för höft och core - raka & sneda
Plankan 


Kör varje övning gånger 2-3 set eller kör cirkelträning 2-3 varv.

 

 

 

 

 

Bulgarian Bag

 

2012-10-30

Bulgarian Bag är ett extremt effektivt träningsredskap! Bagen stärker och ökar din muskelmassa, koordination och rörlighet. De flesta övningar som kan göras med en kettlebell, hantel eller stång kan göras med en Bulgarian Bag. Bagen är ett jättebra redskapet för alla atleter och alla sporter eftersom den utvecklar en extrem all-round fitness. 

 

Träningen med Bulgarian Bag är huvudsakligen inriktad på att bygga styrka och kondition genom många repetitioner och kort tid för återhämtning. Antalet repetitioner per övning kan vara alltifrån 15 till 30 per set eller 30 till 60 sekunder per set med endast 10 till 15 sekunder vila mellan seten. Antalet set per övning kan vara alltifrån två till fem set, beroende på din nivå.

 

Klippet nedan visar exempel på övningar och träningsupplägg med Bagen. 

 

 

 

 

TRX träning för gravida

 

2012-10-17

Bloggen sparkibaken.se har fått TRX levererad från Get Active Nkpg. I bloggen finns tips på övningar att köra för gravida. För mer bilder och information om övningarna, gå in på sparkibaken.se

 

 

 

 

Utmana dig själv med "TRX 40/40 challenge"

 

2012-10-15 

Max antal Atomic Push Up - 1 min vila - Max antal Rodd.

Skriv ner dina max antal och följ din utveckling.

 

 

 

 

TRX-övningar i nyhetsmorgon på TV4

 

2012-08-14
Personliga tränaren Olga Rönnberg, som bland annat tränat deltagarna i Biggest Loser, visar några enkla övningar med TRX. 
 

TRX%20%C3%A4r%20den%20nya%20tr%C3%A4ningsflugan

Olga%20R%C3%B6nnberg%20visar%20fler%20TRX-%C3%B6vningar